Hoe kom je gemakkelijk in Barcelona?

Een ontzettend leuk idee: een weekendje heerlijk ontspannen en cultuur snuiven in Barcelona. Maar hoe kun je nu het beste afreizen naar deze Spaanse stad. Hoewel het natuurlijk in Europa is, is het niet bepaald langs de deur. Gelukkig zijn er verschillende vervoersmiddelen beschikbaar die je op plaats van bestemming kunnen brengen. Ook als je zelf liever niet rijdt of zo min mogelijk tijd kwijt wilt zijn.

1. Met het vliegtuig naar Barcelona

Sta je liever vandaag dan morgen nog met beide benen onder de Sagrada Família? Dan raden we aan het vliegtuig te pakken. Vanaf Amsterdam ben je in nog geen 2 uur in Barcelona. Als je op tijd boekt en gebruik maakt van een budget airline dan hoeft het je ook nog niet eens veel te kosten. Goedkope vluchten vind je eenvoudig op vliegticket.nl. Dan weet je zeker dat je geheel ontspannen in Barcelona aankomt.

2. Per bus naar Spanje

Ben jij juist van mening dat de reis onderdeel is van de hele voorpret, dan is het vliegtuig niets voor jou. Misschien is het dan een idee om te overwegen met de bus naar Spanje te gaan. Verschillende touroperators bieden busreizen naar Barcelona aan waarbij je alleen maar in hoeft te stappen en achterover hoeft te leunen. Over het algemeen is deze manier van reizen naar Barcelona het goedkoopste. Voor 100 euro heb je al een ticket. Een busreis naar Barcelona duurt ongeveer 30 uur.

3. Met de eigen auto naar Barcelona rijden

Zit je juist graag op de weg? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om met de auto richting Barcelona te rijden. Wanneer je in een keer doorrijdt doe je ongeveer 15 uur over de rit. Wel is het raadzaam om tussendoor genoeg stops in te lassen zodat geen gevaarlijke situaties creëert. Ook handig is het om van tevoren uit te zoeken waar in Barcelona je gaat parkeren aangezien de kosten hiervoor aardig kunnen oplopen.

4. Per boot naar Barcelona

Tot op heden is er geen maatschappij die met de boot van Nederland naar Barcelona vaart. Maar mocht je zelf in het bezit zijn van een schuit dan is dat prima te doen. In Barcelona heb je namelijk de mogelijkheid om aan te leggen in de haven. Zo stap je hartje centrum uit en kan je vakantie beginnen. Wel zijn er een aantal veerdiensten aanwezig die je vanuit Barcelona naar omliggende steden kan brengen.

5. Met de trein naar Spanje

Ten slotte kun je er ook voor kiezen om heerlijk in de trein te stappen en urenlang naar het prachtige landschap te turen totdat je uiteindelijk hartje centrum uitstapt. Waar je voorheen altijd meerdere treinreizen aan elkaar moest verbinden is dat tegenwoordig niet meer nodig. Vanuit Amsterdam rijdt er twee keer per dag een trein naar Barcelona met een overstap in Parijs. Hoe vroeger je boekt, hoe lager de prijs. Dus weer er snel bij!

Kies het vervoersmiddel dat het beste bij jouw past

Nu je weet wat de verschillende mogelijkheden zijn om in Barcelona te komen, is het zaak een vervoersmiddel te kiezen wat het beste bij je past. Wil je zoveel mogelijk tijd in de stad zelf besteden en zo min mogelijk in een vervoersmiddel? Kies dan voor het vliegtuig. Vind je de reis op zich al een heel avontuur en onderdeel van de vakantie? Dan is de boot, de auto of de trein iets voor jou. Mocht je twijfelen over wat nu de juiste keuze is, neem dan contact op met een reisbureau voor advies.